Nyheter

Hjulen i rullning för cykelväg

Nyheter • Publicerad 24 november 2007

STRANDSKOGEN

Vägverkets miljökonsekvensbeskrivning av den planerade cykelvägen mellan Möllstorp och Glömminge visar inga större hinder för projektets fortskridande.

Enda större orosmolnet är egentligen att den nya cykelvägen kommer att medföra intrång i kända fornlämningar. En fast fornlämning och tre övriga kulturhistoriska lämningar kommer att beröras. Länsstyrelsen anser emellertid inte att objektet kan anses medföra en betydande miljöpåverkan.

OLYCKSDRABBAD

Vägverkets olycksstatistik över den aktuella vägsträckan är en dyster läsning. Under åren 2002-2007 har det skett tre olyckor mellan Möllstorp och Glömminge. Två personer har skadats lindrigt och en person avlidit. Berörda paret längs den aktuella sträckan har ombetts lämna synpunkter på den nya cykelvägen. Fyra personer har hört av sig i yttrande till Vägverket -samtliga positiva till projeket.

SÄKRARE TRAFIK

Vägverkets konsekvensbeskrivning ger vid handen att en cykelväg skulle betyda en säkrare och bättre trafikmiljö mellan Möllstorp och Glömminge. En alternativ vägsträckning för cyklisterna öster om väg 958 förkastas. Det konstateras att det flesta målen, såsom golfbana, badplatser och bostadsområden till övervägande delen är beläget väster om väg 958. Mellan körbana och cykelväg föreslås en så kallad Pennsylvania-räffla.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.