Nyheter

Historium ett minne blott på Träffpunkten

Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

Träffpunkt Öland vid brofästet – Sveriges största turistbyrå med drygt 200 000 besökare årligen – ska bli ännu bättre.– Från 1 april i år blir det ny verksamhet i de lokaler som Historium disponerat. Det är en verksamhet som får en ny och spännande aktör och som innebär en positiv utveckling för våra besökare och för hela området, säger Gustaf Öholm, vd i Ölands Turist AB.

– Vi lever i en ny tid och vi känner att vaxkabinettet Historium överlevt sig självt. Och inte minst viktigt är att vi får kraftigt sänkta kostnader, drygt 2,3 miljoner kronor.

Efter en omförhandling av hyreskontraktet släpper Ölands Turist AB den aktuella ytan till fastighetens ägare. Under resterande kontraktsperiod, till och med augusti 2010, minskar hyran med 1 350 000 kronor. Återställningskostnaden för Historium – omkring 1 miljon kronor – slipper turistbolaget också betala.

Den nya verksamheten startar redan i år, men är av konkurrensskäl än så länge inte offentliggjord. Den ska drivas av en utomstående entreprenör och enligt Gustaf Öholm passar den väl in i turistbolagets verksamhet i besöksnäringen.

– Det ekonomiska utfallet gör att vi nu får bättre möjligheter att gå vidare i arbetet att stärka Ölands Turist AB:s profil som kunskapsföretag, säger Gustaf Öholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.