Annons
Nyheter

Hemtjänstbilar offer för bensinliga

Nyheter • Publicerad 6 februari 2012

BORGHOLM

Bensinräderna fortsätter.

Annons

Två matdistributionsbilar inom hemtjänsten saboterades under helgen och många åldringar riskerade att stå utan mat.

– Så synd och så onödigt, säger enhetschef Eva Ennerfeldt på hemtjänsten i Borgholm

Fyra är nu sex.

Samtliga med tömda bensintankar där någon slagit hål i tanken med ett vasst föremål.

– Man hackar hål i bensintanken med ett vasst föremål och har någon form av kärl under. Fort och bråttom och man skiter i följderna, berättade polisman Thomas Lönnqvist i lördagens tidning, detta då fyra personbilar tömts på drivmedel.

LÅNADE BILAR

Natten till söndagen var bensinligan igång igen. Två hemtjänstbilar parkerade vid Folktandvården i centrala Borgholm länsades på bensin. När hemtjänstpersonalen kom på morgonen var dessa matdistributionsbilar okörbara och i förlängningen riskerade många åldringar att stå utan söndagsmat.

– Men vi löste det genom att låna andra bilar, alla fick sin mat, bedyrar Eva Ennerfeldt, enhetschef på hemtjänstområdet ”centrum”.

De två hemtjänstbilarna står nu på verkstaden.

– Det skulle ta några dagar att laga. Under tiden löser vi situationen med hjälp

Annons

från olika håll.

Din syn på sabotaget mot hemtjänstens bilar?

– Så synd och så onödigt.

MYSTISKA BILAR

Natten till söndagen var kall med ymnigt snöfall. Få bilar var ute på gatorna, men från flera håll finns uppgifter om en äldre vit VW Golf som kört runt på ett sätt som väckt uppmärksamhet.

– Det finns också uppgifter om en mörk bil som åker runt här i Borgholm nattetid, konstaterar polischef Olof Bråve och har inte mycket mer att gå på för stunden.

Det sägs att ärendet med hemtjänstbilarna lades ner direkt av er och detta har väckt viss irritation. Är det nedlagt?

– Så kan det vara, men det är inte samma sak som att vi struntar i det och att det är dött och begravet för evigt. Ärendet är tvärtom vilande och så fort vi får något att gå på tas det upp igen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons