Nyheter

Hemligt om ordförande-poster

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010

BORGHOLM

Färdigförhandlat - och hemligt.

– Det är inte undertecknat än, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson om spelet kring ordförandeposterna.

Tre förhandlingar, mer behövdes inte för att alliansen i Borgholm skulle komma överens. Men resultatet är hemligt, de ”två stora” tiger som muren.

Nästan.

– Eftersom inget är undertecknat så har jag inga kommentarer, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) med det snabba tillägget:

– Men min roll är glasklar. Som största parti inom alliansen var det inget snack, jag fortsätter som kommunalråd.

KLART

I övrigt tystnad.

– Inget är undertecknat och innan dess kan man inte ta något för givet, det har kört ihop sig förut i sista stund.

• Vilka poster respektive parti får är klart?

– Ja.

• Och namnen är klara?

– Nej. Och den frågan avgörs av respektive parti och är inget som vi andra i alliansen lägger oss i, säger kommunalrådet och släpper ändå en nyhet till slut – dörren för oppositionen och kommunens största parti, socialdemokraterna, är inte helt stängd. Viceordförande-posterna går de rödgröna förbi, men:

– Vi i alliansen vill införa andraviceordförande-poster tänkta för ”oppositionen”.

NYTÄNDNING

Moderatledaren Eddie Forsman tiger även han och vill avvakta ”helheten”.

– Det finns ett antal poster på regional nivå som vi inte rår över och som kan påverka bilden. Jag vill ha helheten klar innan vi går ut med förhandlingsresultatet, säger Eddie Forsman, själv spekulant och flitigt nämnd i racet om ordförandeposten i regionförbundet.

– Även där pågår förhandlingar, anmärker Eddie Forsman för att prata om nytändning i alliansen.

– Vi hade väldigt bra samtal och det känns som att vi kommer att ha ett mycket gott samarbete. Möjligen var det signalerna från de rödgröna om oppositionspolitk som behövdes, kanske har vi varit för lika tidigare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.