Annons
Nyheter

Hela semesterkassan stulen

Nyheter • Publicerad 10 juli 2009

Organiserad brottslighet figurerar i Borgholm. Flera semesterfirare blir av med sina semesterpengar och måste lämna Öland.

– I torsdags blev vi av med hela vår semesterkassa och måste nu åka hem från vår semester, berättar Thomas Andersson från Jönköping.

Annons

Thomas Andersson och hans familj med fru och tre barn hade kämpat i flera månader för att få ihop pengar till sin semester, haft loppis med mera.

I tre dagar har de varit i Borgholm och på torsdagseftermiddagen gick de på gågatan ner till Strand för att lyssna på Afterbeach.

– När vi kom fram till Strand, upptäckte jag att plånboken var borta och däri låg hela vår semesterkassa, berättar Thomas.

Enligt Thomas Andersson var det fler familjer som drabbades under torsdagen.

– Vi pratade med några andra familjer som bodde på samma ställe som vi och de hade också drabbats.

Thomas hade haft plånboken i sina kortbyxor med dragkedja på fickan, men tjuvarna är skickliga. Mitt i allt folkvimlet hade de dragit upp dragkedjan och tagit plånboken.

– Jag vill varna alla semesterfirare. Var rädd om plånboken, ha den så nära kroppen som möjligt, säger Thomas

Bäst vore det ju om alla affärer tog emot betalkort och att man hade sina semesterpengar på kortet, men så fungerar det tyvärr inte.

– Skaffa allförsäkring innan ni reser på semester, så att ni har chans att få tillbaka era pengar, uppmanar Thomas alla.

Thomas och hans familj fick nu lämna Öland efter tre dagar, utan pengar och med djup sorg och förtvivlan i bröstet. Det är verkligen inte så här man vill att ens semester ska bli.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons