Annons
Nyheter

Hektisk långhelg för polisen gav en försmak av sommaren

Nyheter • Publicerad 9 juni 2008

ÖLAND

Småbrott och trafikincidenter dominerade ölandspolisens långhelg: Sönderskuren pool, krossat skyltfönster, stulet kassaskrin, rattfylla, tappat hästsläp på bron, relationsbrott, misshandel, inbrott och en blottare...

Annons

Den lista polischefen Magnus Areskog har över anmälda brott i helgen är både lång och artrik, där finns allt från sönderskuren plastpool till blottare på camping.

– Vi har, säger han och drar ett djupt andetag, sönderskuren pool på Markgatan i Borgholm, krossat skyltfönster i Köpingsvik, stulet kassaskrin i Köpingsvik, relationsbrott i Färjestaden, misshandel i Mörbylånga, inbrott i förskola i Mörbylånga och blottare på camping i Mörbylånga.

GLASKROSS

Lite mer kött på benen ges kring det krossade skyltfönstret och friluftsexhibitionisten i söder.

– Natten till lördagen krossades ett stort fönster på ICA i Köpingsvik, händelsen är rubricerad som försök till inbrott, alternativt skadegörelse. Troligen har ingen varit inne i butiken, inget larm har gått och inget har tillgripits.

Föremålet som kastades in i skyltfönstret var bekant för butiksägaren.

– Cementfoten till en sådan där GB-glassgubbeskylt, berättar Areskog för att snabbt övergå till nakenstudier.

– Vi har en anmälan från campingägaren på Kalvhagen camping i Mörbylånga angående blottning. Vid flera tillfällen ska en man i 50-60-årsåldern gått runt och blottat sig för campinggästerna.

GRILLAD BOD

I trafiken, och utanför ölandspolisens anteckningar, finns rapporter om  rattfylleri med inslag av biljakt från Kalmar till Mörbylånga, där den rattfulle till slut stoppades, samt tappat hästsläp på Ölandsbron, det sistnämnda inträffade vid 18.30-tiden på söndagen och orsakade långa bilköer.

Annons

På fredagen ryckte räddningstjänsten ut vid två tillfällen, utan att behöva släcka.

– Det första larmet på kvällen kom från Egby och gällde brand i sjöbod, det hade kommit ett stor svart rökmoln från en av sjöbodarna. Den aktuella sjöboden var mycket riktigt het, men inte på det sätt anmälaren trodde.

– Nej, troligen var det någon som tänt en grill, därav rökmolnet, säger Göran Andersson på räddningstjänsten.

– Och i samma veva kom det larm från Grönhögen gällande ”rök från marken”. Möjligen handlade om en gammal övertäckt byggtipp som självantänt och där löste vi det så att markägaren fick vattenbegjuta och bevaka platsen.

MICHAEL STÅHL

Fotnot:I lördags eftermiddag antändes en lastmaskin i Lenstad, Torslunda och ett 500 kvadratmeter stort markområde omkring den tog eld. Räddningstjänsten lyckades dock snabbt släcka elden. I söndags kväll ryckte räddningstjänsten ut på en gräsbrand i närheten av Hagelstad, Löttorp. Man fick också denna brand snabbt under kontroll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons