Annons
Nyheter

Här tältade Ninjamannen nära slottet

Nyheter • Publicerad 13 juli 2012

BORGHOLM

Ninjamannen vildcampade i det skyddade området nära idrottsplatsen och kortegevägen för kungafamiljen.

Annons

– Det skulle inte bli hälsosamt för Ninjamannen om han dyker upp på strandvägen under kortegen, säger en person med insyn i personskyddet runt kungafamiljen.

Flera Borgholmsbor reagerade med oro på Ninjamannens vildcamping i en skogsdunge efter stigen upp till Borgholms slottsruin och kontaktade polisen.

– För att få svaret att polisen inte kunde göra något, att det istället var något för Säpo, berättas det för Ölandsbladet.

Stigarna runt slottet och Solliden används ofta av kungafamiljens medlemmar under deras sommarvistelse på Öland och skogsdungen Ninjamannen hade som bas ligger endast 300–400 meter från idrottsplatsen och den kortegeväg kungafamiljen använder när de i häst och vagn anländer till det traditionella Victoriafirandet.

– Det skulle inte bli hälsosamt för Ninjamannen om han dyker upp på strandvägen under kortegen, säger en person med insyn i personskyddet runt familjen Bernadotte.

AVVISADES

Polischef Olof Bråve bekräftar uppgiften om Ninjamannens campingplats.

– Jodå, han tältade där, men avvisades av en polispatrull eftersom det råder campingförbud i området. Sedan dess har vi inte sett till honom, den sista observationen vi har är i från Kalmar.

Andra uppgiftslämnare berättar att den 48-årige danske medborgaren setts i centrala Borgholm flera tidiga mornar den senaste dagarna.

Under Victoriafirandet utökas länspolisens områdesskydd runt Solliden till att även omfatta idrottsplatsen. Personskyddet ligger under Säpos ansvarsområde.

Annons

FRIDFULL

Ninjamannen blev en världsnyhet då han i Borgholm och i samband med Victorias födelsedag uttalade flera hot mot kronprinsessan för att samtidigt uppträda aggressivt i sommarvimlet på gator och torg.

Mannen, med ninjaliknande mundering och lössläppt hund, spred skräck i sommarborgholm.

När han greps timmarna innan Victoriafirandet på idrottsplatsen bar han på en stor machete. Vid tillfället misstänktes han för förberedelse till grov misshandel och brott mot knivlagen.

Olof Bråve vid Ölandspolisen betonar att 48-åringen i dag är utan hund och ninjautstyrsel samt till synes fridfull.

– Inga aggressioner vad vi känner till. Det finns ingenting på honom denna gång.

Säpo har kännedom om Ninjamannens rörelser i Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons