Annons
Nyheter

Här är den nya kommunchefen

Nyheter • Publicerad 4 november 2011

BORGHOLM

Christina Madeling är ny kommunchef och har fått ett bra välkomnande. Nu vill hon bilda sig en egen uppfattning om kommunen.

Annons

– För mig är det viktigt att ha en direktkontakt med företag och kommuninvånare, säger hon.

Den 1 november tillträdde Christina Madeling som ny kommunchef i Borgholm. Hon har fått ett bra välkomnande och trivs på stadshuset.

– Det känns bra, jag känner mig verkligen välkommen. Det har varit många glada leenden här, säger hon.

Vad har du hunnit att göra den här veckan?

– Jag har varit med på budgetutredning, träffat kommunstyrelsen och varit på företagsbesök. Igår (läs torsdag) var jag på ett sockenmöte i Långlöt. Det var väldigt trevligt.

Vad kommer du att lägga ditt fokus på?

– Först och främst behöver jag bilda mig en ordentlig uppfattning om hur det ser ut och fungerar i Borgholm kommun. Det kommer jag att göra genom att åka runt och hälsa på hos bland annat skolor, vårdboenden och se hur det fungerar på plats. Jag har även lagt upp en plan för medarbetarsamtal. Jag vill gärna lyssna på folk och bilda mig en egen uppfattning innan jag tycker något.

För mig är det viktigt att ha en direktkontakt med företag och kommuninvånare.

SOMMARÖLÄNNING

Christina Madeling har tidigare jobbat som kommundelschef i Södermöre och har haft sommarstuga i Borgholm i 20 år.

Annons

– Jag trivs bra på Öland och det har jag alltid gjort. Jag känner till centralorten Borgholm men nu ska jag lära känna Borgholm som kommun.

Vad tror du om framtiden för Borgholm?

– Jag har stor tro på Borgholm och kommunen har alla möjligheter att locka invånare.

Hur bra har förre kommunchefen, Lars Frick stöttat dig?

– Jag har fått ett jättebra stöd av honom. Han gör allt för att jag ska komma bra in i arbetet och det känns bra för det är viktigt.

Lars Frick fortsätter att jobba kvar året ut för att jobba med några uppdrag som inte är färdiga och kommer att finnas som en hjälpande hand om det skulle behövas.

– Jag tror Christina blir en väldigt bra kommunchef. Hon är yngre och har den rätta gnistan, säger han.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons