Nyheter

Hamnförening söker bidrag till upprustning

Nyheter • Publicerad 8 november 2006

SKÄRLÖV

Hittills har hamnföreningen i Skärlöv genom egna medel och ideellt arbete underhållt hamnen. Nu vill man dock ha ekonomisk hjälp av kommunen för att muddra och reparera en pir.

Redan i våras kontaktade hamnföreningens ordförande kommunen och berättade hur det var ställt med hamnen. Man befarade att en del av betongfundamenten skulle ge vika och rasa ned i hamnbassängen. Dessa farhågor har nu besannats.

TIOTUSEN RÄCKER INTE

Hamnbassängen är i akut behov av muddring för att bibehålla möjligheten att mindre båtar skall kunna lägga till. Beräknad kostnad för detta är 35–40 000 kronor. Dessutom behöver södra hamnpiren repareras, vilket lär kosta i runda slängar 20 000 kronor.

I dagsläget har föreningens medlemmar samlat in 10 000 kronor, vilket uppenbarligen inte täcker de planerade åtgärderna. Därför vänder de sig nu till kommunen. Hamnföreningen påpekar dock att man naturligtvis är beredda att hjälpa till med upprustningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.