Annons
Nyheter

Hackspetten har hackat färdigt

Nyheter • Publicerad 11 november 2008

TÖRNBOTTEN

Patrik Ingelsten sköt det allsvenska guldet till Kalmar FF. Samtidigt sköts den galne hackspetten i Törnbotten till de sälla jaktmarkerna.

Annons

– Vi tog den på bar gärning, berättar Leif Johansson, en av husägarna i Törnbotten.

Med en välriktad hagelsvärm fälldes i helgen hackspetten som hackat sönder värden för tusentals kronor i Törnbottens stugby. 13 hus har hackats sönder av hackspetten som beskrivits som ”totalt galen”. Ett av husen fick 16 knytnävstora hål i fasaden. Sedan länsstyrelsen i Kalmar för några veckor sedan skrev under dödsdomen på hackspetten i form av ett utfärdande om skyddsjakt på fågeln, har hackspetten jagats dag och natt.

SKALL STOPPAS UPP

Länge lyckades hackspetten att narra sina jägare och hacka ännu fler hål i fastigheterna. Men så i helgen tog turen slut för ”Hacke”. Mörbylånga kommuns skyddsjägare kunde med ett enda hagelskott fälla hackspetten. Medan Patrik Ingelsten frälste Örjans vall med sitt skott, så frälste jägaren hela Törnbotten och hackspetten fick möta sin skapare.

– Vi tog den på bar gärning när den hackade ett hål. Men det var så vi ville ha det. Det finns fler hackspettar här runt omkring och vi ville vara säkra på att vi sköt den rätte, säger Leif Johansson.

Nu kommer hackspetten på nytt att sättas upp på väggen, men då utan risk att den hackar sönder fasaden.

– Jag ska låta stoppa upp den. Det är klart att man måste ha den på väggen, säger Leif Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons