Annons
Nyheter

Gymnasiets första studenter

Nyheter • Publicerad 9 juni 2007

BORGHOLM

På fredagen var det dags för eleverna från HR04, Hotell- och Restaurangprogrammet, vid Ölands Gymnasium att för första gången sjunga Studentsången.

Annons

Musik av Bara Mässingen mötte i foajén till alla hade kommit på plats. Här skulle Ölands Gymnasiums första Hotell- och Restaurangelever hyllas. Men först bjöds vi av skönsång av Iris Fleming och dans ur Moulin Rouge av Emelie Eriksson, Therese Lindefjord och Emelie Johansson.

”EN SPÄNNANDE RESA”

Elevrådets ordförande Sara Johansson tog till orda:

– Jag vill verkligen tacka årets avgångselever för att ni har gjort mina två första år här på skolan så bra. Ni har verkligen fått mig att trivas här.

Rektor Christina Larsson Henriksson hade dagen till ära tagit fram sin egen studentmössa:

– Ni har gjort en spännande och kanske er viktigaste resa här i livet och i dag har ni kommit till dess slutstation. Jag vill tacka era föräldrar för att vi har fått ta hand om era ungdomar några år. Ni åker, vi stannar kvar och jag kan lova er att vi kommer aldrig att glömma er.

FLERA FICK STIPENDIER

Innan studenterna fick komma ut i solskenet, blev det utdelning av blommor och stipendier. Jesper Kansten fick ta emot stipendium av Rotary och Borgholms kommun, Clara Cardell Halltorps Gästgiveri och Borgholms kommun, Johan Persson Krögarföreningen, Hanna Pounti Ölands Gymnasium, Anna Lirsjö Ölands Gymnasium, Emma Meinking Borgholms Bibliotek, Pontus Lötbom och Katarina Johansson Bästa kamrat, Frida Johansson Personlig utveckling.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons