Annons
Nyheter

”Gymkrig” i Färjestaden

Nyheter • Publicerad 26 juli 2007

Sedan tidigare är det klart att det Kalmarbaserade gymet Malkars skall öppna filial i Färjestaden i början av nästa år. Nu har även konkurrenten Kraftverket beslutat sig för att etablera sig i byn. Redan i september slår man upp portarna till den nya träningsanläggningen.

– Vi har varit på jakt efter en lokal i Färjestaden i ett och ett halvt år, och nu har vi hittat en som vi är nöjda med, säger Christer Karlsson, VD för Kraftverket.

Annons

Det nya gymet flyttar in i Kalmar VVS lokaler vid Storgatan, där JÅ:s tobak tidigare huserade.

– Läget här är helt perfekt för ett gym, säger Christer Karlsson.

Lokalerna är på 300 kvadratmeter och anläggningen kommer rymmas på två våningar. Förutom konditions- och styrketräningsmaskiner kommer även solarium att finnas. Sammanlagt investerar Kraftverket 1,5 miljoner i den nya anläggningen.

Kalmarbaserade Kraftverket har sedan tidigare en filial i Mönsterås och har länge varit intresserade av att öppna upp även i Färjestaden.

– Färjestaden är expansivt, det byggs mycket nytt här, så det känns positivt att starta ett gym här, säger Christer Karlsson.

En annan anledning till att filialen öppnas upp i Färjestaden är att Kraftverket sedan tidigare har många Färjestadsbor som kunder.

– Vi har många medlemmar som bor i Färjestaden och jobbar i Kalmar, nu kan de träna både i Kalmar och Färjestaden, säger Christer Karlsson.

Det nya gymmet är ett så kallat nyckelgym, som kommer att vara bemannat tre dagar i veckan. Övrig tid har medlemmarna tillträde till anläggningen med ett nyckelkort.

– De kan komma hit när de vill mellan klockan 6 på morgonen och 11 på kvällen, alla dagar hela året, säger Christer Karlsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons