Nyheter

Gustafs blod på 55-åringens vapen

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2013

 

Tung teknisk bevisning binder 55-åringen till dubbelmordet i Flakeböle.

På ett brandskadat vapen tillhörande mannen från norra Öland  hittade polisen blod från den mördade Gustaf Linder Nordander.

Polisens teori – efter ett hetsigt gräl om pengar misshandlade 55-åringen från norra Öland Gustaf Linder Nordander svårt, sköt Gustafs hustru Annika till döds med två hagelskott och slog ihjäl parets hund.

Med Gustaf fortfarande i livet, med dödliga skallskador, tände 55-åringen sedan på det garage paret kom att hittas i dagen efter.

Samma dag det fasanfulla dubbelmordet i Flakeböle upptäcktes åkte 55-åringen på musikal- och shoppingweekend i Stockholm med sin familj - i tron att alla bevis var undanröjda.

Ett stort misstag kom att avslöja honom. På vapnet han avfyrat mot Annika fanns blodstänk från Gustaf, 57.

Den drygt tusen sidor långa förundersökningen berättar en ohygglig historia där 55-åringen, enligt polis och åklagare, binds till dubbelmordet i Flakeböle den 13 december förra året.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.