Annons
Nyheter

Gustafs blod fällde Pierre Karlsson

Nyheter • Publicerad 5 februari 2014

Blodet från Gustaf Linder Nordander på det tolvkalibriga hagelgeväret fällde Pierre Karlsson.

– Det påträffade blodet på gevärskolven talar med synnerlig styrka för att Pierre Karlsson är gärningsmannen, slår Göta Hovrätt fast i livstidsdomen mot 56-åringen från norra Öland.

Annons

Hovrätten finner det ställt utom rimligt tvivel att snickaren Pierre Karlsson, 56, är skyldig till dubbelmordet i Flakeböle den 13 december 2012. Det var han som mördade Annika Nordander och Gustaf Linder Nordander för att sedan tända eld på det garage deras kroppar hittades i dagen efter.

Mord i två fall

– Av utredningen kan ingen annan slutsats dras än att Pierre Karlsson uppsåtligen har berövat dem och hunden Sasso livet, sägs det i domen där Pierre Karlsson döms för mord i två fall, mordbrand och skadegörelse.

Hovrätten anser att gärningsmannen inte varit en ”yrkestjuv”, i stället måste denne ha varit relativt insatt i Flakeböleparets förhållanden och inte någon som varit okänd för dem.

Gärningsmannen måste också, enligt hovrätten, vara van vid att använda verktyg samt inte ha ”obetydliga kroppskrafter.”

Detta stämmer in på Pierre Karlsson konstaterar hovrätten i domen för att sedan titta på de mer konkreta bevisen mot nordölänningen:

Den avstängda telefonen – ”Angivna undersökning talar med viss styrka för att Pierre Karlsson medvetet har stängt av telefonen.”

Pierre Karlssons påstådda resa till Kolstad – ”Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning att Pierre Karlssons beskrivning av händelseförloppet i sig är anmärkningsvärd och att den är så osannolik att den kan lämnas utan avseende.”

I efterhand raderade sms – ”Den omständigheten att sms från den aktuella tiden har raderats måste anses som besvärande för Pierre Karlsson, även om det i sig inte innebär att det går att dra några givna slutsatser av det förhållandet.”

Pierre Karlssons ekonomi – ”Ett tänkbart motiv för Pierre Karlsson att begå gärningen har därför varit hans akuta behov av pengar.”

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons