Nyheter

Gunilla inte med i (S)-toppen

Nyheter • Publicerad 27 november 2013

I lördags tog Socialdemokraterna i Kalmar län beslut om partiets valsedel till riksdagsvalet 2014. Distriktskongressen i Blomstermåla valde både att satsa på erfarenhet och förnyelse. Håkan Juholt och Lena Hallengren fortsätter att toppa listan. Gunilla Johansson från Öland blev nedröstad från den fjärde plats hon hade enligt valberedningens förslag.

- Vi har fattat beslut om en mycket kompetent laguppställning. Vi har en lista som representerar hela länet, som innehåller personer med olika åldersspridning, yrkesbakgrund och erfarenheter, säger Lena Segerberg (S), distriktsordförande. 

På plats 4 föreslog valberedningen Gunilla Johansson, undersköterska, Borgholm. Vid omröstning valdes istället Laila Naraghi med röstsiffrorna 79 mot 64. Tre röster var ogiltiga.

Riksdagslistans åtta översta namn:

1. Håkan Juholt, riksdagsledamot, Oskarshamn, född 1962

2. Lena Hallengren, riksdagsledamot, Kalmar, född 1973

3. Krister Örnfjäder, riksdagsledamot, Västervik, född 1952

4. Laila Naraghi, informatör, Stockholm, född 1982

5. Karl Längberg, lärare, Nybro, född 1985

6. Camilla Stridh, fabriksarbetare, Vimmerby, född 1978

7. Nasim Malik, projektledare, Kalmar, född 1953

8. Angelica Katsanidou, administratör, Överrum, född 1983

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.