Annons
Nyheter

Guldfågeln vill öka produktionen

Nyheter • Publicerad 20 maj 2009

Guldfågeln ansöker hos länsstyrelsen om tillstånd att öka produktionen vid Mörbylångafabriken.

Det nuvarande tillståndet medger en produktion som motsvarar 35 000 ton slaktvikt. Under 2008 var utfallet 29 000 ton.

Annons

Företagets prognoser visar på fortsatt god utveckling, vilket innebär en förmodad ökning av produktionsvolymen. Till detta ska läggas att antalet vinstförädlade produkter ökar.

Nu hoppas Guldfågeln att länsstyrelsen ska bevilja en ny ansökan som omfattar en produktionsvolym motsvarande 50 000 ton slaktvikt per år.

”Efterfrågan på kycklingprodukter har ökat under lång tid. Denna ökning väntas fortsätta då kyckling som livsmedel har kvalitetsfördelar som uppmärksammas alltmer av konsumenterna”, skriver Guldfågeln i sin ansökan genom Hans Sjöholm.

Hans Sjöholm arbetar vid Miljöassistans AB som anlitats av Guldfågeln för att upprätta handlingar i ärendet.

Sjöholm passar på att varna länsstyrelsen för konsekvenserna av ett eventuellt avslag på den nya produktionsansökan:

”Det innebär att all fortsatt utveckling vid anläggningen stoppas med efterföljande risk för avveckling”, skriver Hans Sjöholm.

Alternativ lokalisering är inte att tänka på för företaget. Närheten till kycklinguppfödarna är en nödvändighet och att flytta till en nyanlagd fabrik på annan plats är inte ekonomiskt realistiskt.

Tisdagen 26 maj bjuder Guldfågeln in länsstyrelsen och Mörbylånga kommuns miljöförvaltning till samrådsmöte vid Mörbylångafabriken.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons