Nyheter

Grov rattfylla från Köpingsvik till Kalmar

Nyheter • Publicerad 14 september 2012

KÖPINGSVIK

En 20-åring klarar sig undan med villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst efter att ha kört bil från Köpingsvik till Kalmar med 1,3 promille alkohol i blodet.

20-åringen från Kalmar jobbade i Köpingsvik fram till 02.00 natten den 5 juli, därefter festade han med kamrater. Han hade tänkt sova över, men ett bråk med flickvännen gjorde att 20-åringen bestämde sig för att köra bil hem till Kalmar i stället.

Den unge mannen tyckte själv inte att han var påverkad av alkohol och blev förvånad när polisens mätinstrument gav utslag vid Svinö parkeringsficka efter Ölandsbron. Efter säkerhetsavdrag visade det sig att 20-åringen hade 0,63 milligram alkohol per liter i utandningsluften, vilket motsvarar nära 1,3 promille i blodet.

Inför tingsrätten framförde 20-åringen att han som vanligt var vaksam mot djur och att det knappast var någon trafik vid tillfället för körningen.

Tingsrätten dömer den unge mannen till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Men rätten var inte enig. Ordföranden och en nämndeman ville sätta straffet till två månaders fängelse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.