Annons
Nyheter

Grävskoporna närmar sig Sundebys utfyllnad

Nyheter • Publicerad 27 februari 2007

FÄRJESTADEN

Björn Sundeby – fastighetsägare i Färjestaden (sommarbostad) och Kalmarsunds betvingare, har sått för en och annan spaltmeter i lokalpressen. Men nu verkar finalen närma sig...

Annons

Kronofogden har nämligen begärt av Mörbylånga kommun att få tillträde till kommunal mark i anslutning till Sundebys fastighet i Runsbäck. Och kommunen verkar inte ha något emot att fogden nyttjar den kommunala marken. I ett brev, ställt till handläggare Eva Heby på kronofogdemyndigheten skriver tekniske chefen, Karl Gustav Johnsson att: ”vi har inget att erinra mot att Kronofogdemyndigheten nyttjar marken som köryta.” Vad är det så som Kronofogdemyndigheten behöver köra?

– Grävskopor, schaktmaskiner, eller vad som nu kan behövas, säger Eva Heby på Kronofogdemyndigheten i Kalmar.

STORT JOBB

Fallet Sundeby närmar sig alltså finalen. Utfyllnaden av den egna tomten ut i Kalmarsund har inte setts med blida ögon av någon myndighet, även om Mörbylånga kommun tassat rätt försiktigt. Det senaste från den fronten var snarare att Sundebys tilltag inte spelade så stor roll. Men nu har länsstyrelsen tänkt färdigt och medger inte något anstånd eller lämnar någon öppning för ett nytt samråd i ärendet.

– Och då kan vi agera, säger Eva Heby, som nu skyfflar själva anbudsförfarandet – att återställa Sundebys utfyllnad av Sundet – vidare till myndighetens kontor i Stockholm.

– Det blir ett rätt omfattande jobb. Enligt regler och förordningar måste vi få in minst fyra anbud.

Reglementet säger för övrigt också att schaktmassorna inte bara måste läggas på lämplig plats, utan även inhägnas.

FÖRSTA GÅNGEN

– Det är mycket som måste förberedas, men nu är nog alla bitar på plats.

Hur lång tid tar det då inan grävskoporna kommer?

Annons

– Anbudsförfarandet tar ungefär fyra till sex veckor. De som lämnar anbud vill väl förmodligen skaffa sig en överblick av läget på marken. Och det tar sin tid. Men när de tänkt klart är det bara att sätta igång.

Har du någonsin varit med om ett sådant här fall tidigare?

– Nej, aldrig, säger Eva Heby mycket bestämt.

Det finns en första gång för allting...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons