Nyheter

Gratis guidning föreslås för nyinflyttade

Nyheter • Publicerad 8 juni 2006

MÖRBYLÅNGA

Inför kostnadsfria guidade rundturer i Mörbylånga kommun för nyinflyttade föreslås i ett medborgarförslag.

– I Mörbylånga kommun pågår för närvarande en stark inflyttning. Det måste vara viktigt att våra nya kommuninvånare informeras på ett bra sätt om kommunen för att känna sig välkomna, tycker Elisabet Engqvist.

Hon föreslår en guidad busstur, så att nyinflyttade skall få kännedom om hela kommunen, dess samhällsservice, kultur och natur, vilken bör ske om våren eller tidig höst när naturen är som vackrast.

SKAPA VI-KÄNSLA

Exempelvis kunde skolor, förskolor och äldreomsorgsanläggningar pekas ut och deltagarna skulle också kunna bjudas på någon form av förtäring under dagen.

Föreslagen aktivitet kan ge möjlighet att knyta nya kontakter och ge en större samhörighet med den nya kommunen, avslutar förslagsställaren, som påpekar att dylika arrangemang prövats på andra håll i landet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.