Nyheter

Gotlandsfärjans turlista klar: Säsong förlängs med en vecka

Nyheter • Publicerad 5 december 2007

GRANKULLAVIK

Nu är turlistan klar för nästa sommars trafik mellan Grankullavik och Visby. Linjen kommer trafikeras mellan 19 juni och 17 augusti, alltså en vecka längre än i år.

Däremot blir det inga dubbelturer.

– Vi kommer istället att öka kapaciteten om det behövs. I somras var färjan klassad för 480 passagerare, men den har plats för 700 passagerare, berättar Destination Gotlands marknadschef Per-Erling Evensen.

Det blir Gotlandia, samma färja som i år, som svarar för större delen av trafiken, men på vissa turer sätter vi in Gotlandia II, som tar något fler passagerare och bilar.

VETTIGARE BUSSAR

– Vi har också lyckats få en vettig koppling till bussarna, säger Per-Erling Evensen.

Så var det nämlingen inte i somras då bussen lämnade färjeläget en kvart innan färjan anlände.

– Det har pratats mycket positivt om färjelinjen och när turlistan nu ligger på vår hemsida kan man ju redan börja planera sin resa.

Destination Gotland kommer också att vara med i olika kampanjer och mässor under våren, något som man inte hann med i år.

ROLF NILSSON

Turlistan (daglig trafik):

Från Visby klockan 08.30, ankomst Grankullavik klockan 10.30

Från Grankullavik klockan 11.10, ankomst Visby klockan 13.10

Midsommarafton och midsommardagen, den 20 och 21 juni, är det ingen trafik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.