Annons
Nyheter

Gotlandsfärjan snart i hamn

Nyheter • Publicerad 30 mars 2007

BORGHOLM/VISBY

Det blir färjetrafik mellan Öland och Gotland i sommar.

Annons

Något officiellt beslut har visserligen inte presenterats, men på måndag har Borgholms kommun kallat till en presskonferens, där även Gotlandsbolagets koncernchef Jan-Eric Nilsson kommer att vara med per telefon.

– Det ser mycket positivt ut, är kommunalrådet Lisbeth Lennartssons knapphändiga kommentar.

– Några detaljer kan jag inte avslöja idag, men det blir en fullständig information på måndag.

Då har ett trafikavtal tecknats mellan kommunen och Gotlandsbolaget och arbetet med upprustningen av hamnen i Grankullavik kan genast komma igång. Man investerar omkring 1,6 miljoner i hamnanläggningen och förvärvar marken i anslutning av SveaSkog.

ARRENDEAVTAL

Arrendeavtalet upprättas för två år och arrendebeloppet blir symboliska 1 krona per år. Parterna gör också en avsiktsförklaring om en fortsättning av trafiken efter 2009 och kommer då att upprätta ett långsiktigt arrendeavtal.

Om man hunnit bli klar med turlistan återstår att se på måndag. I de diskussioner som tidigare förts har det talats om en daglig tur i vardera riktningen från midsommarveckan och en bit in i augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons