Annons
Nyheter

”Glassiga” fastigheter i Ekerum

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2009

Första etappen i Ekerums-projektet närmar sig sitt byråkratiska slut.

– Det planeras för väldigt glassiga fastigheter, de kommer att väcka uppmärksamhet, tror miljö- och byggchefen Göran Borgö.

Annons

Ekerums stora expansionsplaner med hotell, lägenheter och fashionabelt villaboende är nära mål i den kommunala hanteringen när det gäller etapp 1: område Sandwedgen, ett L-format stycke ängsmark nära golfbyn med hundra meter till sund och strand.

Den detaljplan (utredning) som jobbats fram för området, med vidhängande miljökonsekvensbeskrivning, ska nu ut för yttranden och samråd.

– Där planerar Ekerum för ett sjuttiotal hus, från envånings- till trevåningsfastigheter. Trevåningshusen får nästan inga tomter och ska ligga i ett eget området i området, mot stranden, berättar miljö- och byggchefen Göran Borgö.

Designen och utförandet lovar, enligt Borgö, mycket.

– Det planeras för väldigt glassiga fastigheter, de kommer att väcka uppmärksamhet.

Bland deltagarna i den arkitekttävling Ekerum genomförde fanns världsberömda Henning Larsen Architects.

Även miljökonsekvensbeskrivningen var för öländska mått mätt exklusiv.

– Har nog aldrig gjort en sådan dyr och noggrann miljökonsekvensbeskrivning här på ön. Men en sådan stor investering, som exploateringen är, ska kollas upp noga. 

Enligt Göran Borgö kostade miljökonsekvensbeskrivningen ”över 100 000 kronor”, pengar som i slutänden ska betalas av Ekerum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons