Nyheter

Glada miner i Årets Ölandsby Gårdby

Nyheter • Publicerad 18 september 2012

GÅRDBY

Förra året blev Köpingsvik årets Ölandsby. Detta år, 2012, går vandringspinnen vidare till Gårdby.

Nyheten kom som en glädjande nyhet för alla i Gårdby, det märktes inte minst på skolgården när barn och lärare samlades för ett gruppfoto. En av alla som var extra glad var Åke Johansson som bor i Gårdby.

-  Jag har bott här i Gårdby i hela mitt 66-åriga liv och det är så roligt att se alla barn och ungdomar. Åke berättar att han upplever en bra gemenskap bland alla oavsett ålder.

"FANTASTISKA MÄNNISKOR"

Skolvaktmästaren kommer ursprungligen från Stockholm men har nu bott på Öland i snart 23 år.

- Det bästa jag har gjort i mitt liv var den dagen jag bestämde mig för att flytta hit. Jag arbetar på Gårdby skola och det är underbart att se hur det är här, säger Robert Oskarsson. Han tycker att det känns som att besöka Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, här finns bland annat grillplatser, motionsslinga, gott om grönområden och kreativiteten flödar. Han tycker att Gårdbybor är helt fantastiska människor och att han alltid känner sig ”hemma” när han kommer dit.

Många glada barn och vuxna syntes i Årets Ölandsby och när Ölandsbladet åkte till Gårdby kafé och lanthandel för att berätta nyheten och gratulera blev de glatt överraskade.

- Det är roligt att Gårdby uppmärksammas, jag har inte tänkt tanken att det kunde bli vi så det känns jättekul, säger Marie Persson på Gårdby kafé och lanthandel.

MARIA BRYNIELSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.