Annons
Nyheter

Gemensamt näringslivskontor ett steg mot en ö-kommun?

Nyheter • Publicerad 15 februari 2007

ÖLAND

– Nu är det i praktiken klart. Vi kommer inom kort att slå ihop de båda näringslivskontoren i respektive kommun till ett enda.Eddie Forsman (m) är övertygad om att en majoritet av beslutsfattarna i Borgholm och Mörbylånga kommer att ratificera de båda kommunledningarnas förslag.

Annons

De båda moderata parhästarna i Borgholm respektive Mörbylånga, Eddie Forsman och Kent Ingvarsson, har tidigare offentligt framfört åsikten att Öland i näringslivssammanhang (och alla andra med för den delen) borde marknadsföras just som Öland och inte Borgholm respektive Mörbylånga kommuner.

Andra beslutsfattare, särskilt i den norra ö-kommunen, har varit mer tveksamma till idén. Men nu verkar dessa tveksamheter vara övervunna. Vid ett ”hemligt” möte på måndagsmorgonen på Träffpunkten i Färjestaden, kom de båda kommunernas respektive kommunledningar (ksau) överens om att timman är slagen för att genomföra planerna på ett gemensamt näringslivskontor på Öland.

– Jo, nu är det klart. Vi ska bygga upp en gemensam näringslivsorganisation, säger Eddie Forsman (m) bestämt.

EN KOMMUN

Eddie Forsman är dock inte klar över hur det rent formellt ska gå till. Det vill säga om ärendet måste tröskas igenom även i respektive kommuns fullmäktige. Hur det ska bli med tjänsterna på det nya kontoret – och kanske framför allt, var det ska ligga, är inte heller klart.

– Nej allt det formella får vi ta senare. Huvudsaken är att vi är överens som att starta något nytt. Möjligheten för en rejäl uppryckning av det öländska näringslivet med en organisation är näst intill självklar, tror Eddie Forsman.

Och när startar det hela, tror du?

– Inom en månad.

I sammanhanget kan man förstås inte låta bli att undra om det möjligen kan vara ett steg mot inte bara en gemensam näringslivsorganisation, utan även en ö-kommun. Och Eddie Forsman är inte främmande för att se den senaste utvecklingen som ett sådan första steg.

– Vi har redan tidigare påpekat att vi gärna ser en ö-kommun. Och visst, ett näringslivskontor som representerar hela Öland, visst är det ett steg mot en kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons