Nyheter

Gasflaskor riskerade explodera

Nyheter • Publicerad 10 februari 2008

FÄRJESTADEN

Under söndagsförmiddagen var ett område på 300 meter i diameter avspärrat på grund av en brand i industriområdet i Färjestaden. Strax efter klockan halv tolv upphävdes avspärrningen, sedan polisen skjutit sönder de gasflaskor som orsakade avspärrningen.

Vid halv tiotiden på söndagsförmiddagen började det brinna i en verkstad i Färjestadens industriområde med kraftig rökutveckling. I verkstaden fanns flera gasflaskor som riskerade att explodera, därav avspärrningarna.

POLISEN SKÖT

Men polisen lyckades skjuta sönder flaskorna och avspärrningarna kunde hävas.

– Vi var ett 20-tal brandmän på plats från Färjestaden och Mörbylånga. Sedan lånade vi en tankbil från Kalmar också, berättar räddningsledare Anders Sporrong.

HELT UTBRÄND

– Hade inte polisen lyckats skjuta sönder flaskorna hade det varit avspärrat i 24 timmar och då hade det inte blivit någon postutdelning under måndagen, säger Anders Sporrong.

Postens lokaler ligger nämligen alldeles intill den verkstad som blev helt utbränd av söndagens brand.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.