Annons
Nyheter

Fyra vill bli ny polischef för ön

Nyheter • Publicerad 7 december 2007

ÖLAND

Vem ska leda polisstyrkorna på Öland? Svaret finns i kvartetten av hugade aspiranter till den nyinrättade tjänsten ”Teamchef Öland”.

Annons

– Alla fyra sökande är från Öland och det är väl i sig en kvalifikation, skrockar polisens informationschef Sven–Erik Karlsson belåtet.

Polisen i länet omorganiserar i uppenbar brådska. Den organisationsform polisstyrelsen klubbade igenom så sent som i oktober ska sjösättas redan den 1 mars nästa år, vilket innebär febril aktivitet på många fronter. Bland annat ska 28 nyinsatta funktioner tillsättas.

– Det går undan i en förskräcklig fart och egentligen skulle allt ha varit igång till den 1 januari, men det är framflyttat till den 1 mars, berättar informationschef Sven-Erik Karlsson.

Och det kan bli någon månad till...

– Man vill igång helt enkelt, där är anledningen till att det går snabbt.

TEAM ÖLAND

Omorganisationen innebär att dagens sex närpolisområden i länet blir till två, ett i söder och ett i norr. Polisstyrkan på Öland, koncentrerad till Borgholm, bildar Team Öland i Närpolisområde Söder med den nyinrättade tjänsten Teamchef Öland. När ansökningstiden gick ut i veckan hade följande fyra personer sökt tjänsten:

• Marie Gottfredsson, född 1966. Bosatt i Runsten och är i dag biträdande vakthavande befäl i Kalmar.

• Staffan Gustavsson, född 1969. Från Färjestaden. Utredartjänst i Kalmar.

• Magnus Areskog, född 1968. Borgholmsbo och utredare på spanjour i Kalmar.

Annons

• Kai Lindelöf, född 1954, bosatt i Melösa. I dag närpolischef på Öland.

– Samtliga fyra är behöriga att söka och antalet är ganska normalt. Det är definitivt inte den tjänst av de 28 man sökt minst till, säger Sven-Erik Karlsson och gör bedömningen att rätt person för jobbet finns i gruppen, en ytterligare ansökningsrunda ska inte behövas.

MANPOWER

– Jag tror att vi hittar rätt här. Det finns flera bra namn.

De krav som ställs på teamchefen utgör en diger lista.

– Ja du, här finns till exempel mål- och resultatansvar, utveckla och engagera personalen, skapa positivt arbetsklimat och stor vikt läggs på ledarskapsförmågan, den sociala förmågan och samarbetsförmågan, räknar Sven-Erik Karlsson upp.

Nästa steg i rekryteringsprocessen går via ett välkänt bemanningsföretag.

– Vi anlitar Manpower för intervjuer och tester.

Senast den 15 januari ska proceduren vara klar med rätt kvinna, eller man, utvald till teamchef-jobbet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons