Annons
Nyheter

Fyra stöldförsök i samma affär under samma dag

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2009

”Det här måste få ett slut någon gång”

– Nu har vi snart fått nog, suckar Kerstin Johansson, som basar på SkoDej, efter att för fjärde gången på en och samma dag blivit utsatt för stölder och försök till stölder.

Annons

– Det är samma visa varje år vid den här tiden.

Tre polisbilar dyker upp ungefär samtidigt vid Ölands Köpstad. Någon har larmat polisen och av en egendomlig slump råkar flera bilar vara i närheten. Larmet gäller stöld och stöldförsök och poliserna får omedelbart en hel del att stå i.

Någon eller några i ligan, det rör sig om minst fem personer, har sprintat iväg och försökt gömma sig i vassruggarna på andra sidan Brovägen.

Just den här dagen, en vanlig onsdag, gör alltså en löst sammansatt liga fyra stöldförsök i samma affär – SkoDej. Men enligt Kerstin Johansson är det inte enbart SkoDej som får ovälkommet besök.

– Nej, det får alla häromkring. Det är likadant överallt.

Personalen som alltså lärt sig hur valserna går vid den här tiden på året är oerhört vaksamma och spanar in möjliga förövare. Och när stöldlarmet piper drar två tjejer ur personalstyrkan iväg efter några av ligamedlemmarna.

Det hela slutar med att det åtminstone blir ett gripande av polisen, som dessutom beslagtar en av förövarnas fortskaffningsmedel – en damcykel.

– Och vi är väldigt glada för att vi lyckats få tag på dem, säger Kerstin Johansson och spanar ut över butiken.

Ett nytt gäng är uppenbarligen på intåg i butiken. Eller är det bara helt vanliga kunder?

– Man kan komma på dem med skorna i en kasse i handen. Men de säger bara att de inte har någon aaaaning om hur de hamnat där. Någon måste ha lagt dem där...

Annons

En gång har Kerstin Johansson dock lyckats få en tjuv ställd inför rätta och fälld.

– Men så blev jag också hotad av honom och hans kompisar, säger hon.

– Nej, det här är ett allvarligt problem som måste få ett slut. Vår uppgift är att sälja och hjälpa kunder, inte att jaga snattare och tjuvar.

ULF HEDMAN

ulf.hedman@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons