Annons
Nyheter

Fullt utvecklad brand på Eriksöre camping

Natten mot torsdagen brann restaurangen på Eriksöre camping i Färjestaden ned till grunden. Händelsen rubriceras som mordbrand.
Färjestaden • Publicerad 17 januari 2019
Branden var fullt utvecklad och restaurangen gick inte att rädda. I stället fick räddningstjänsten rikta i sig på att skydda intilliggande byggnader.
Branden var fullt utvecklad och restaurangen gick inte att rädda. I stället fick räddningstjänsten rikta i sig på att skydda intilliggande byggnader.Foto: Helmuth Petersson

På torsdagsnatten patrullerade en ordningsvakt nere vid hamnen i Kalmar då personen plötsligt såg något som såg ut som en brand på andra sidan sundet.

Vid klockan halv två slog ordningsvakten larm till SOS-alarm och räddningstjänst kallades till Eriksöre camping i Färjestaden.

Annons

– När jag kom fram var byggnaden övertänd och hade brunnit länge. Min bedömning var då att det inte gick att lägga fokus på den, säger Camilla Andersson, räddningsledare på räddningstjänsten Öland.

I stället inleddes ett omfattande räddningsarbete med att begränsa branden och skydda ett skogsparti och närliggande byggnader vid sidan om.

– Det fanns ett gasolskåp som inte var påverkat när jag kom där styrkan fick lägga fokus. Man hittade inga gasolflaskor där men däremot inne i ett förråd i anslutning till byggnaden, så de tog vi ut, säger Camilla Andersson.

Ett flertal räddningsenheter från Mörbylånga, Färjestaden och Degerhamn deltog i arbetet.

TV: HÖR RÄDDNINGSLEDAREN BERÄTTA OM BRANDEN:

Här saknas innehåll

LÄS OCKSÅ:

Och när branden var släckt fortsatte räddningstjänsten arbetet med eftersläckning under natten. Polisen spärrade också av området.

På torsdagsmorgonen höll räddningstjänsten fortfarande på med eftersläckning. Enligt räddningsledaren Camilla Andersson planerade man att lämna platsen och lämna över till ägaren runt niotiden.
På torsdagsmorgonen höll räddningstjänsten fortfarande på med eftersläckning. Enligt räddningsledaren Camilla Andersson planerade man att lämna platsen och lämna över till ägaren runt niotiden.Foto: Pia Olofsson

På torsdagsmorgonen fanns inte mycket kvar av restaurangen.

– Det är en hög med aska och massa grejer men det är lugnt på platsen, säger Camilla Andersson.

Vad som kan ha orsakat branden är fortfarande oklart. Händelsen rubriceras som mordbrand.

April CaarpSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons