Nyheter

Fullt upp på Kerstins kafé

Nyheter • Publicerad 3 juni 2009

För drygt en vecka sedan öppnade Kerstin Sjöbäck Mörbylångas nya kafé. Redan första helgen kom nära 600 besökare för att smaka på bullar, fikabröd och lunchmackor.

– Jag vill att det här ska vara en mötesplats, säger Kerstin Sjöbäck.

Hon har erfarenhet av restaurangarbete och har varit husmor på Capellagården. Men drömmen om ett eget kafé har alltid funnits där. Nu har hon och maken Per-Arne Sundqvist gjort slag i saken.

Invigningen skedde på Kristi himmelsfärds dag, och det visade sig var helt rätt i tiden.

– Jag ville öppna då eftersom jag visste att det skulle vara mycket folk. Det var ju konstrundan och allt. Och den helgen var jätterolig.

Kaféet är modernt inrett med ljusgröna väggar och vita möbler. Hit vill Kersin Sjöbäck locka alla åldrar.

– Tanken är att det ska vara en mötesplats, det finns ju inget liknande här. Och så vill jag att ungdomarna ska ha någonstans att ta vägen, säger hon.

Planen är nu att hålla öppet året runt.

– Sommartid kommer det nog inte alls att vara något problem. Frågan är ju hur det går under höst och vinter. Men då har vi ställt i ordning en intilliggande sal som lokal för konferenser och möten, säger Kerstin Sjöbäck och går iväg för att servera en kund två koppar espresso.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.