Annons
Nyheter

Fullmäktige närmar sig pension

Nyheter • Publicerad 8 mars 2013

MÖRBYLÅNGA

Måste en beslutande fullmäktigeförsamling på lokalpolitisk nivå bestå av pensionärer eller snart blivande pensionärer? Är yngre medborgare ovilliga att jobba politiskt, eller går det helt enkelt inte när omvärlden med jobb och familj ställer allt större krav?

Annons

En väsentlig detalj som framkommit i turbulensen kring Malin Hedbergs (S) avhopp som lokal partiledare är att det verkar vara som förgjort att kombinera ett arbets- och familjeliv med ett aktivt liv inom den politiska sfären. Tiden räcker het enkelt inte till. Något som Malin Hedberg strök under i en intervju i Ölandsbladet i samband med hennes avgång:

– Jag blev till slut tvungen att välja. Jobbet eller politiken.

Hon valde som bekant jobbet. Visserligen anar konspirationsteoretikerna morgonluft, men vid en förnyad påstötning säger hon:

– Mitt verkliga skäl är det som jag angav. Vad som händer i framtiden? Tja, det får vi se.

Malin Hedbergs avhopp kan alltså tydas som ett bevis på att modernt vardagsliv inte går att synkronisera med att verka som förtroendevald lokalpolitiker. EU-parlamentarikern Anna Hedhs (S) utbrott i anknytning till Malin Hedbergs avhopp – ”det är bara pensionärer som kan jobba med politik” – kan alltså ha fog för sig.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons