Annons
Nyheter

Fullmäktige mot ny filmcirkus

Nyheter • Publicerad 14 juni 2013

Räkna med cirkus.

– Reglerna gäller, Per får inte filma, säger fullmäktiges ordförande Jan Erici  (M) medan Per Lublin (ÖP) på sin blogg räknar ner timmarna till den  kommande, och egna, webbsändningen från fullmäktige.

Annons

Förra fullmäktigesammanträdet i Borgholms slutade med polishämtning, massiv mediauppmärksamhet och ett överklagande av hela mötet som sådant.

Historien kan snart upprepa sig.

”På måndag den 17 juni kl 18.15  börjar nästa direktsändning på webben från Borgholms stadshus med lite försnack inför kommunfullmäktiges nästa möte som då ska börja kl. 18.30”, skriver Per Lublin på sin blogg och har en webbklocka som räknar ner till mötet, i skrivande stund tre dagar, tre timmar, 28 minuter och 30 sekunder bort.

Fullmäktiges ordförande Jan Eric är lika bestämd, Per Lublin får inte filma.

– Fullmäktiges regler gäller, de står vi fast vid, kommenterar  Jan Erici och hoppas att ÖP-politikern tagit till sig presidiets budskap.

– Vi markerade ordentligt förra gången.

Nu verkar det inte så. Lublin utlovar tvärtom en ny webbsändning.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons