Nyheter

Ful(l) fisk(are) fick fängelse

Nyheter • Publicerad 27 april 2007

ÖLAND

Med 2,8 promille alkohol i blodet hade fiskaren svårt att hålla kursen. Nu har han dömts till en månads fängelse för grovt sjöfylleri – men ”körkortet” fick han behålla.

Det var i maj förra året, utanför Nexø hamn på Bornholm, som den öländske skepparen fastnade i polisens garn. Ölänningen var då så till den milda grad berusad att han knappt kunde hålla rak kurs. Vid ett tillfälle ”lyckades” han till och med att blockera farleden när fiskebåten hamnade på tvärsan.

FÅR FÖRA FORTSATT BEFÄL

Mannen själv minns inte mycket från händelsen, men erkände att han druckit en del alkohol kvällen innan. Domen blev en månads fängelse. Skepparen får dock behålla rätten att framföra fartyg i yrkesmässig trafik, eftersom han var tidigare ostraffad och det inträffade var en engångshändelse, enligt tingsrätten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.