Annons
Nyheter

Fritidsgård i brandstationen?

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Färjestadens fritidsgård kan vara räddad. Mörbylångas kommunpolitiker ska diskutera om brandstationen är ett alternativ när Ladan blir förskola.

Annons

– Jag är hoppfull och skulle bli besviken om det inte går i lås, säger kommunens fastighetschef Tommy Herrloff.

I måndags fattade kommunens arbetsutskott ett beslut om att den gamla brandstationen ska göras om till lägenheter.

– Som beslutet ligger just nu ser det inte ut att bli något annat än bostäder, sade kommunalrådet Kent Ingvarsson (m) till Ölandsbladet på tisdagen.

RÄKNAR PÅ KOSTNADER

Föräldrar, ungdomar och personal på fritidsgården Ladan var upprörda. De hade hoppats på att få disponera brandstationens lokaler och under veckan har oron varit stor för vad som kan hända om de förlorar sin verksamhet. Men nu har politikerna ändrat sig.

– Frågan har väckts från skol-, social- och kultur- och fritidsnämnden om vi kunde tänka om. Så i ett möte igår konstaterade arbetsutskottet att det finns ett stort behov hos fritidsgården att ha någonstans att vara, säger Kent Ingvarsson.

Kommunens fastighetschef Tommy Herrloff har därför fått i uppdrag att räkna på vad en ombyggnation kan kosta.

DÖRRARNA BLIR KVAR

– Det handlar om enkla anpassningar eftersom det inte får kosta för mycket. Men ett kök eller enkelt pentry och kanske en bardisk där ungdomarna kan sitta. Och en handikappanpassad toalett, säger han.

De stora dörrarna som tidigare varit avsedda för brandkårens utryckning, kommer att vara kvar men ska tätas för att skydda från blåst och snö.

Annons

– Det är ändå rätt mysiga dörrar, vi ska försöka bevara så mycket som möjligt av dem, menar Tommy Herrloff.

TIDSBEGRÄNSAT

Han vill dock betona att det handlar om en tidsbegränsad användning för fritidsgården. Beslutet om bostäder finns fortfarande kvar, men detaljplanen måste ändras eftersom brandstationen ligger på det som kallas allmän mark. Som det ser ut nu är marken inte till för bostäder och det kan ta ett eller två år innan dessa blir aktuella. Under den tiden fortsätter Tommy Herrloff att leta efter en passande lokal för fritidsgården.

Beslut om fritidsgården och brandstationen fattas vid kommunstyrelsens möte på tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons