Annons
Nyheter

Framtidsgruppen är felciterad

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2007

MÖRBYLÅNGA

Framtidsgruppen i Mörbylånga säger sig ha blivit felciterade av Sveriges Radio Kalmar. Gruppens kritik riktar sig intemot kommunstyrelsen utan tjänstemännen i Mörbylångas kommunhus.

Annons

– Jag ringde upp Kent Ingvarsson (kommunalrådet) i fredags kväll och förklarade hur det låg till, att det var felciterat i radion, berättar Jerker Nilsson, socialdemokraternas representant i den partiöverskridande Framtidsgruppen för Mörbylånga tätort.

Det var i fredags som Sveriges Radio Kalmar rapporterade om Framtidsgruppens svidande kritik mot kommunstyrelsen och dess motarbete mot kommunala entreprenörer i Mörbylånga tätort. Enligt Jerker Nilsson blev det fel i rapporteringen.

”DE ÄR FÖR TRÖGA”

– Jag förklarade för Kent att det är tjänstemännen som är boven i dramat.

Vilka tjänstemän handlar det om?

– Kan inte sätta de namnen, men de är för tröga. Det har till och med kommunens revisorer påpekat. Vi har ju motioner som är två år gamla.

– Ska man hårdra det så ska det vara politikerna som styr tjänstemännen, men nu är det tvärt om, anser Jerker Nilsson.

Makarna Bergmans planer på simbassäng i Mörbylånga hamn är ett exempel på Mörbylånga kommuns saktfärdighet, enligt Framtidsgruppen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons