Annons
Nyheter

Framtidsboende även för 50–

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

BORGHOLM

Bostadsrättsföreningens styrelse kommer att ändra stadgarna så att boendet blir öppet för alla utan några speciella ålderskrav.

Annons

– Och vi har tillsammmans med entreprenören PEAB, bostadsrättsföreningen och Borgholms kommun beslutat att dela upp projektet i två etapper, säger Gösta Toreld som tillsammans med hustru Inger driver företaget Framtidsboende på Öland AB, vilket planerar att bygga 50 lägenheter i kvarteret Resedan vid norra infarten.

Den 29 augusti ska parterna ha ett möte för att stämma av projektet och bokningsläget för att därefter kunna sätta spaden i jorden för den första etappen med 25 lägenheter, en vinterträdgård, samlings/matsal med tillhörande kök, aktivitetsrum samt grovtvättstuga.

– 15 lägenheter är hittills formellt bokade och flera är på gång. Mer än 200 personer från hela landet har begärt detaljerad prospektinformation, men många har ännu inte hunnit besöka Borgholm, berättar Gösta Toreld.

PRAKTISKT

– Ur både byggteknisk och markandsföringssynpunkt är det praktiskt att gör den här etappindelningen, eftersom många vill se en visningslägenhet och projektidén i praktiken istället för enbart ritningar.

Tidplanen kommer inte heller att rubbas; PEAB behöver 16 månader till första inflyttning.

Enligt de tidigare stadgarna var boendet ämnat för ”50-plussare”, men nu är det alltså fritt fram för alla åldersgrupper att köpa en lägenhet i Resedan. Kravet på att lägenhetsägarna ska vara skrivna i Borgholms kommun står däremot fast.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons