Annons
Nyheter

Fröken Alg även i sommar – i Borgholms kommun

Nyheter • Publicerad 1 juni 2007

ÖLAND

– Vi har finansiering för att genomföra verksamheten i Borgholms kommun under 2007. Regionförbundet och Borgholms kommun delar på kostnaderna men vi ser positivt på medfinansiering också från näringslivet, säger Eddie Forsman, vice ordförande i Regionförbundets styrelse.

Annons

Högskolan i Kalmar kommer att ansvara för verksamheten, precis som för 2006. De har tagit fram ett förslag som omfattar provtagning på sex platser i Borgholm kommun. Man kommer nu att jobba vidare på att få med fler intressenter och finansiärer för 2008 och framåt.

– Algblomning som stör möjligheterna till sol och bad är tyvärr något som vi måste vara beredda att leva med framöver. Det gäller att ge allmänhet direktinformation om situationen vid olika badplatser så att de kan planera sina besök i regionen, säger Eddie Forsman i en avslutande kommentar.

ARG TURISTCHEF

Under torsdagen slog Ölands turistchef Gustaf Öholm ett slag för Fröken Alg. Han gjorde det i ett pressmeddelande, där han bland annat skrev: ”Det är mycket allvarligt för Öland och alla kustkommunerna att det framgångsrika projektet fröken Alg nu är hotat. Vattnet i havet och dess kvalitet, är en av de viktigaste förutsättningarna för vår växande besöksnäring. Årets sommar kommer att bli varm förutspås det. Risken för alger i vattnet ökar.

En korrekt och daglig information om vattnets kvalitet är helt avgörande för att våra gäster ska komma hit och för att de ska stanna kvar. Jag hoppas och räknar nu med att våra offentliga beslutsfattare ska besinna sig, oavsett var besluten ska fattas. Det handlar trots allt om förhållandevis lite pengar för att säkra vår sysselsättningsmässigt största näring. För att inte tala om hur mycket pengar som står på spel i investerat kapital för hela besöksnäringen och för samhället.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons