Annons
Nyheter

Frågetecken kring turistinfo

Nyheter • Publicerad 7 mars 2013

ÖLAND

När Ölands Näringslivskontor stänger finns frågetecken kring sommarens turistinformation i Borgholm.

Annons

– De tre som jobbar kvar på turistkontoret kommer att sitta i Färjestaden, säger Kent Ingvarsson, ordförande för Ölands Kommunalförbund.

Fem personer mister jobbet när Ölands Näringslivskontor avvecklas. Fyra av dem har sex månaders uppsägningstid medan kontorets före detta chef Anders Nyholm kan jobba kvar under ett år innan anställningen upphör.

– Samtliga fem är uppsagda från den 1 mars, berättas det från personalkontoret i Borgholm.

Sedan tidigare hade välkända namn som Tage Selander och Gun Karlesand redan lämnat verksamheten, den förstnämnde genom att gå i pension, den sistnämnda genom att återanställas av Mörbylånga kommun.

TURISMEN

Samtidigt behåller tre personer sina jobb inom kommunalförbundets turistverksamhet – tidigare intimt sammankopplat med näringslivskontoret, bland annat genom delade lokaler.

– De tre kommer att sitta på Träffpunkten i Färjestaden, förklarar kommunalförbundets ordförande Kent Ingvarsson bestämt.

– Det är där den tekniska utrustningen finns och de har suttit där förut, fortsätter han.

På frågan om Borgholm därmed ska stå utan fungerade turistbyrå i sommar svarar Kent Ingvarsson:

– Någon form av turistinformation måste finnas där. Men jag är lite osäker på hur Borgholms ska organisera det. Det enda vi är överens om är de här tre tjänsterna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons