Annons
Nyheter

Fräckt inbrott mitt i Borgholm

Nyheter • Publicerad 13 november 2007

BORGHOLM

– Lite vågat!

Annons

Polisman Kjell Bjursell uttrycket viss förvåning över ett husinbrott ”mitt i stan”, på Badhusgatan i Borgholm.

– En sommarfastighet där jag inte fått tag på ägaren. Huset står tomt, men en snickare är där för lite renoveringsjobb. Det var han som upptäckte inbrottet på förmiddagen idag (måndag), berättar Kjell Bjursell.

TJUVAR MED TÅLAMOD

Bjursells granskning av brottsplatsen berättar om tjuv/tjuvar med tålamod.

– Petat bort kittet till en liten glasruta, lyft bort det glaset, knackat innerglaset och kommit åt hakarna till fönstret och sedan in.

Ut lyftes en TV, troligen av platt-modell, och en del elverktyg.

– Sticksåg, borrmaskin och tryckpistol. Borrmaskinen hade använts för att ta ner TV:n från väggen och där togs fäste och allt.

Verktygen värderas till cirka 10 000 kronor. Kjell Bjursell håller det inte för uteslutet att mer än TV:n stals från husägaren och tror att förövaren hade kännedom om att fastigheten stod tom.

– Jag har mina funderingar. Och gärningsmännen kan även ha vetat om att det fanns en snickare i huset, verktygen har kommit mycket väl till användning.

POLISEN VILL HA IN TIPS

Annons

Polisen är tacksam för tips.

– Mitt i stan och det bor folk runtomkring, någon borde ha sett något. Troligen hade tjuven eller tjuvarna bil så ett främmande fordon har kanske observerats?

Inbrottet ägde rum nära Borgholm Energi-fastigheten efter Badhusgatan någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag förmiddag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons