Annons
Nyheter

Fortsatt cykelförbud på Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

FÄRJESTADEN

Cykelfrämjandets Kalmarkrets har överklagat länsstyrelsens beslut om tidsbegränsat förbud mot gång- och cykeltrafik på Ölandsbron. Men Vägverket styrker beslutet och avslår överklagan.

Annons

I sin överklagan till Vägverket anser Cykelfrämjandets Kalmarkrets att länsstyrelsens beslut innebär ”förföljelse av en grupp trafikanter genom sitt sätt att färdas, som står för ett miljömässigt hållbart samhälle“.

FÖRSVÅRAR OCH FÖRDYRAR

Cykelfrämjandet vill att Vägverket avgränsar en mindre del av brons vägbana för cykeltrafik. Det försvårar och fördyrar för cyklisterna att vara hänvisade till länstrafikens bussar.

Länsstyrelsen har dock tidigare bedömt att tidsbegränsningen behövs ur trafiksäkerhetssynpunkt. Detta stöjder Vägverket och avslår överklagan med hänvisning till den kostnadsfria cykelbussen som erbjuds från mitten av maj till början av september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons