Nyheter

Förstärkt vågskydd i Stora Rör

Nyheter • Publicerad 28 mars 2009

Sedan i höstas har arbetet med en förstärkning av hamnen i Stora Rör pågått och om ett par dagar är den första etappen klar.

Mellan 500 och 600 kubikmeter granitblock har lagts som vågskydd utanför den gamla vågbrytaren och vidare som strandskoning ett stycke norrut.

Dessutom har en ny vågbrytare byggts innaför det norra pirhuvudet, som skydd mot sydvästliga vindar, och på köpet har man fått en brygga med ett antal nya båtplatser.

Nästa etapp blir att även förstärka den södra vågbrytaren, men när de arbetena kan komma igång är ännu inte klart. Borgholm Energi kommer dock att se sig om efter fler granitblock till förstärkningen.

Hamnområdet i Stora Rör ingår också i fördjupningsarbetet av översiktsplanen för Rälla-Stora Rör och här ska man också se på en framtida användning av de båda hamnmagasinen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.