Nyheter

Förstaklassare ökar

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013

MÖRBYLÅNGA

Förstaklassarna i Mörbylånga kommun blir allt fler. Totalt börjar det 186 barn i första klass i höst, att jämföra med förra årets siffra på 172. Allra högst tryck är det på Färjestadens skola där det i år börjar hela 91 elever. På Alunskolan i Södra Möckleby har man inte samma tryck, där börjar bara tre förstaklassare.

Enligt statistik från Mörbylånga kommun ökar antalet förstaklassare i kommunen. Och Magnus Sjöstedt, boxchef på Mörbylånga kommun, tycker att det är en mycket gynnsam utveckling.

– Det ser ut som att det kommer att hålla i sig och hålla sig på minst samma nivå framöver. Det är en ganska unik situation då många av grannkommunernas enligt statistiken istället minskar, säger han.

Dock kan Alunskolan i Södra Möckleby inte läggas till i listan av de skolor där förstaklassarna ökar. I år börjar bara tre

– Ettorna kommer att få gå tillsammans med tvåorna och treorna, säger han.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

STINA GUSTAFSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.