Annons
Nyheter

Första huset i Norra Viken

Nyheter • Publicerad 11 februari 2013

MÖRBYLÅNGA

För drygt fyra år sedan presenterades ett byggprojekt i miljardklassen i Norra Viken i Mörbylånga. Efter den första euforin blev det ganska tyst. Men nu uppförs det första huset…

Annons

I oktober 2008, alltså för drygt fyra år sedan, kunde Ölandsbladet meddela att Ramon Harel hade stora planer för Mörbylånga. Det vill säga inte specifikt kommunen utan köpingen i sig. Inför en smått häpen och förtjust publik bestående av kommun-, regions–, och länsstyrelsefolk presenterade Harel en minst sagt storslagen byggplan i miljardklassen.

I Norra Viken, strax intill hamnen skulle mängder med hus i alla möjliga fasoner uppföras och köpingen skulle äntligen slippa huka duka upp ur Färjestadens kraftiga slagskugga. Formella planer drogs upp och det enda smolket i glädjebägaren, en överklagan av en person som fruktade för mycket trafik, ordnades upp utan alltför mycket besvär.

Och därefter drog tystnaden en blöt filt över hela viken. Visserligen visade sig Ramon Harel då och då på kommunhuset i Mörbylånga, men av någon aktivitet på fältet märktes inte.

märkesdag

Men så plötsligt på senhösten förra året, började det röra på sig i viken. Stora entreprenadmaskiner visade sig på området och husföretaget Willa Nordic, som nu var inblandade i affärerna, kunde meddela att infrastrukturarbetet för etapp I var i full gång. Något som Ölandsbladet också kunde konstatera på plats.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons