Annons
Nyheter

Förslaget nyckeln till framgång

Nyheter • Publicerad 27 april 2012

BORGHOLM

CAP Borgholm vill tillsammans med näringslivet, föreningar och kommunen vända den negativa trenden i kommunen. En unik anläggning för spontansporter är nyckeln till framgång.

Annons

– Detta är Borgholms chans till renässans och ändra den negativa trenden, säger Jonas Silfverling, från CAP Borgholm.

CAP Borgholm har tillsammans med Smålandsidrotten, Öland idrottskrets, tio föreningar och näringsidkare tagit fram ett förslag på hur idrottsturismen skulle kunna utvecklas i kommunen. Det handlar om ett stort projekt där redan befintliga- och framtida anläggningar i anslutning till Mejeriviken ska kunna skapa ett unikt koncept för Borgholm.

– CAP Borgholm har för avsikt att skapa en spontan idrottsplats för alla människor i alla åldrar. Vi ser att hela området skulle kunna bli den stora förändringen som Borgholm behöver, säger Jonas Silfverling.

UNIK PLATS

Kommunen har godkänt deras avsiktsförklaring och upplåter kommunens mark för projektet.

I deras förslag ingår det bland annat Skandinaviens största bowlsanläggning på gräs, betongpark för skateboard, BMX-bana, hundaktivitetsområde, mässhall/sporthall, boulderblock/klätterblock, park och flytta isrinken.

– Detta skulle bli en unik plats i Sverige och i vissa hänseenden en unik plats i Skandinavien. Detta är ett förslag men det är ett väldigt genomarbetat förslag, säger Jonas Silfverling.

Det tror stenhårt på konceptet.

– På sommaren kommer det att bli tokfullt på anläggningen. Det finns något för hela familjen. Harrys, Kapelludden och bad ligger bara ett stenkast bort. Det går att arrangera tävlingar och träningsläger. Vilket gör att säsongen förlängs. Friskvård, motion och hälsa ligger i tiden. Vi tror att detta kan få folk att stanna på Öland.

De klarar strandskyddet, pengarna ska komma från sponsring och bidrag. De har ingen tanke på att använda skattebetalarnas pengar. Drömmen är att komma i gång redan i oktober.

Annons

12 MILJONER

– Det är upp till varje förening att lösa sina bitar. Vi ansvarar för boulderblocken, BMX-banan, bowlsanläggningen, betongparken och isrinken. Enligt våra beräkningar kommer det att kosta mellan 10 och 12 miljoner kronor. Det är många som är intresserade och företag har redan hört av sig för att hjälpa till. Vi satsar jättehögt och kommer att genomföra detta, säger han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons