Nyheter

Förskolor stängs i höst

Nyheter • Publicerad 1 maj 2009

BORGHOLM

Förskolan Parkvillan läggs i malpåse och tillfälliga ”Humlan” har surrat klart när utbildningsförvaltningen koncentrerar förskoleverksamheten i Borgholm till Skogsbrynet.

– Alla får plats på Skogsbrynet, säger skolchefen Maude Wollström.

Utbildningsförvaltningen motiverar förändringen med få barn i kö, sjunkande barnantal överhuvudtaget samt klagomål mot lokalerna på Parkvillan.

– Tanken är att detta ska ske till höst. Det räcker med fyra avdelningar på Skogsbrynet, alla barn får plats där, säger skolchefen Maude Wollström.

TVÅ TJÄNSTER

Parkvillan ska därmed läggas i malpåse i avvaktan på bättre tider (läs fler barn) medan den tillfälliga förskolan ”Humlan” på Trädgårdsgatan stängs för gott.

Samtidigt minskas verksamheten med två tjänster.

– Det är tyvärr den verklighet vi lever i med sjunkande barnantal, konstaterar Skogsbrynets rektor Lena Boking.

Ändock höjs personaltätheten per barn.

– I dag har vi 84 barn inskriva och femton tjänster vilket ger 5,6 barn per personal. I höst, efter förändringen, har vi 72 barn och tretton tjänster och det ger 5,5 barn per personal.

 

Några protester?

– Inte till mig, svarar Maude Wollström.

– Nej, inga alls, säger Lena Boking.

Berörda föräldrar ska ha informerats i veckan.

Efter organisationsförändringen finns tre förskolor i Borgholms-regionen: Skogsbrynet, Björkviken samt Hasselbacken vid Köpings skola.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.