Annons
Nyheter

Forsheda varslar samtliga 110

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2007

MÖRBYLÅNGA

Forsheda gummifabrik i Mörbylånga varslar samtliga 110 anställda och flyttar tillverkningen till bland annat Estland. Avvecklingen sker stegvis. Produktionen i Mörbylånga beräknas pågå fram till tredje kvartalet 2008.

Annons

Enligt pressmeddelandet sker avvecklingen för att säkerställa framtida konkurrenskraft inom Trelleborgkoncernens affärsenhet för formgodsverksamhet i Sverige.

– Beslutet är en del i processen att skapa en effektivare produktionsstruktur med färre och mer specialiserade enheter, och därmed säkerställa framtida kostnadseffektivitet för denna verksamhet, enligt företagsledningen.

I Mörbylånga tillverkas specialkomponenter främst för tunga lastvagnar. Den utredning som ligger till grund för beslutet att påkalla MBL-förhandlingar förutser att produktionen flyttas till affärsenhetens fabrik i Kuressaare i Estland samt till andra fabriker i Sverige, främst till Forsheda.

AVVECKLAS NÄSTA ÅR

Under förutsättning av slutförda förhandlingar beräknas tillverkningen flyttas stegvis under 2007 och 2008, varav merparten 2008. Produktion i Mörbylånga bedöms pågå till tredje kvartalet 2008. Totalt varslas 110 anställda i Mörbylånga, vilket meddelats till Länsarbetsnämnden under dagen.

– I samarbete med fackliga representanter kommer ett arbete att påbörjas för att stödja de medarbetare som berörs och planera åtgärdsprogram för hjälp till ny sysselsättning, såväl inom som utanför koncernen, utlovas det i pressmeddelandet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons