Annons
Nyheter

Försenat för öppna förskolan

Nyheter • Publicerad 4 november 2011

BORGHOLM

Resedans försening försenar den öppna förskolan i Borgholm, trots fullmäktiges beslut om snar öppning av verksamheten.

Annons

– En jättebra och viktig verksamhet, men vi har en budget att följa och den öppna förskolan läggs på is tills den kan komma in på Resedan som planerat, säger utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (C).

Fullmäktige i Borgholm har redan sagt sitt och sedan lång tid tillbaka: utbildningsnämnden ska snarast öppna en öppen förskola.

Snabbt bestämdes kvarteret Resedan som lämplig lokalisering, i samordning med den kommande hälsocentralen.

Därefter har det inte gått lika snabbt.

Tvärtom kan den öppna förskolan tidigast komma igång sommaren 2013, detta då byggprojektet Resedan försenats.

Någon öppning för tillfällig lösning i avvaktan på Resedan finns inte heller.

– Nej, inte just nu. Nämnden har en budget att följa och den öppna förskolan läggs på is tills den kan komma in på Resedan som planerat, säger nämndsordförande Christina Ateva och beklagar förseningen.

- Jag håller med om att det är tråkigt, öppen förskola är en mycket bra verksamhet och självklart ska vi öppna en sådan. Samtidigt är ekonomin i kommunen ansträngd där alla måste spara. Ekonomin gör att vi måsta satsa på de lagstadgade verksamheterna i första hand.

En av anledningarna till att kommunen stängde den öppna förskolan för ett antal år sedan var få besökare, vilket Christina Ateva snabbt påpekar.

– Men jag vill betona att vi givetvis ska fullfölja fullmäktiges beslut och jag önskar att det kunde gå fortare.

I utbildningsnämndens budget för 2012 finns inget utrymme för den öppna förskolan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons