Annons
Nyheter

Förlovning på Solliden

Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009

SOLLIDEN

Under gårdagen samlades oväntat stora delar av kungafamiljen på Solliden, officiellt för kräftskiva.

Annons

Källor berättar emellertid att det handlade om förlovning mellan prinsessan Madeleine och hennes Jonas Bergström. I dag bekräftade hovet förlovningen.

En efter en anslöt celebriteterna till Solliden under helgen och måndagen.

I gårdagskvällens festligheter deltog förutom kungaparet och prins Carl-Philip också kronprinsessan Victoria och hennes trolovade Daniel Westling.

Prinsessan Christina och hennes Tosse Magnusson fanns på plats, liksom Jonas Bergströms närmaste anhöriga, föräldrarna Claes och Elisabeth Bergström, samt bröderna Ted och Peder Bergström.

Presschefen Nina Eldh syntes också hon i vimlet.

Svensk Damtidning berättar på sin hemsida att förlovningen skulle ha ägt rum i helgen. Men enligt vad Ölandsbladet erfar så byttes ringarna först under gårdagskvällens kräftskiva.

Jonas Bergström, 30, arbetar som juridiksbiträde i Stockholm. Under juridikstudierna gick han i samma klass som Malin Carlsson från Färjestaden, en gång vald till Ölands bästa fotbollsspelerska.

I dag bekräftade hovet i ett pressmeddelande att Konung Carl XVI Gustaf givit sitt samtyckte till förlovningen. En presskonferens för utvalda medier, däribland Ölandsbladet, kommer att hållas senare i dag

PETER BOSTRÖM/MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons