Annons
Nyheter

Förhandlingar för företagarby

Nyheter • Publicerad 9 februari 2007

FÄRJESTADEN

I december köpte Mörbylånga Fastighets AB loss Procordiafabriken i Färjestaden. Nu pågår arbetet med att etablera en företagarby på området.

Annons

– Vi håller på och jobbar med de intressenter vi har, det lär ta ytterligare någon månad, säger Tage Selander, näringslivschef i Mörbylånga kommun.

Ett av de företag som är högaktuella är DäckRoy, de tillhör den grupp som av naturliga skäl kräver en del ombyggnationer och anpassningar av lokalerna, vilka är nära 7 000 kvadratmeter stora.

– Vi har samlat ihop en konsultgrupp som jobbar med ett preliminärt förslag till de olika intressenterna.

Denna består av representanter från bygg-, vvs-, el- och arkitektsidan.

TOMTER TILL SALU

Arbetet har två inriktningar. Dels tittar man på de lokaler som finns, dels på vilken potential tomten har. Området kring den gamla konservfabriken är inte mindre än 40 000 kvadratmeter till ytan.

– Det finns möjlighet att både sälja och arrendera ut tomter. Mörbylånga Fastighets AB kan också komma att bygga ett antal lokaler.

Det förs förhandlingar med ett tiotal, huvudsakligen lokala, företag. I dag finns tre hyresgäster i den framtida företagarbyn. Två är byggföretag som tillfälligt använder utrymmena som lagerlokal. Det tredje är nystartade ”Ekopellets” som drivs av Jonas Rudman och Mattias Jonasson. De ligger i startgroparna för att tillverka bränslepellets.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons