Annons
Nyheter

Föreningen Ölandshästen har planer för framtiden

Nyheter • Publicerad 16 februari 2007

TORSLUNDA

Föreningen Ölandshästen ligger inte på latsidan. Om två veckor, den tredje mars, har föreningen visning av Ölandshästar på Torslunda gård.

Annons

Då kommer också en bedömning att ske för att att få en uppfattning om vilka hingstar och hingstämnen som finns på Öland, skriver Joel Jönsson, sekreterare i Föreningen Ölandshästen, i ett mejl. Dessutom blir det kadriljridning, unghästvisning och föredrag om föreningens verksamhet. Jönsson avslöjar några av styrelsens nuvarande uppgifter.

– Vi har förhandlingar med Jordbruksverket om att bli registerförande förening för rasen Ölandshäst. Vidare håller vi på med att göra en förundersökning om föreningens framtida aktiviteter och om ett EU-stöd. Med detta får vi den praktiska hjälpen från Hushållningssällskapet och Jordbruksverkets landsbygdsutvecklingsavdelning hjälper oss med det ekonomiska.

Dessutom har man planer på att ordna tävlingar för Ölandshästar, något som efterfrågas, liksom att inleda ett samarbete med andra partners för att kunna

anordna hästturer.

– Kom och lyssna (den tredje mars), kanske har du egna förslag vad vi ska göra för att skapa en stor och populär hästras på Öland, avslutar Joel Jönsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons