Nyheter

Förening in i jubileumsår

Nyheter • Publicerad 19 mars 2010

FÄRJESTADEN

Det är en pigg 30-åring.

Men så sysslar Färjestadens Motion också med friskvård.

På söndag inleds jubileumsåret för Färjestadens Motion. Detta med ett smygkalas i samband med den traditionella motionsbingon. Bingomotionärerna bjuds på tårta.

– Motion först och tårta sedan, skrattar Helene Winqvist, föreningens ordförande de senaste tio åren.

Vid årsmötet för några veckor sedan blev Helene Winqvist återigen omvald. Det är så, har man en gång blivit engagerad i föreningen så är det svårt att ta sig ur.

Det svåra är nyrekryteringen, enligt ordföranden.

VÄLKÄNDA PROFILER

Helene Winqvist var med redan vid starten för 30 år sedan, då som medlem av gymnastiksektionen. Börje Larsson, Erik Pettersson, Kenneth Nyberg, Gösta Kullman, Olle Johansson, Tomas Larsson, IngaLill Rudman, Carl-Johan Hultenius och andra välkända Färjestaden Motionsprofiler har arbetat för föreningen i många, många år.

Det var vårvintern 1980 som motionärer, tennisspelare och gymnasten bröt sig loss från Färjestadens GoIF. Motionärerna bildade i stället Färjestadens Motion.

– Vi var helt enkelt för många i Färjestadens GoIF, förklarar Helene Winqvist.

ÖVERRASKNINGAR

ATT VÄNTA

Allt sedan starten 1980 har Färjestadens Motion erbjudit träning för cyklister, skidåkare och rörelsemotionärer. Söndagsförmiddagarnas bingopromenader i Färjestaden med omnejd är en klassiker, liksom Ölandsrundan och Skansentrampen.

Under jubileumsåret kommer föreningen att ställa till med festligheter.

– Vi kommer att bjuda på överraskningar. En del vet faktiskt inte ens jag om än, skrattar Helene Winqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.